Reiki

Nytt på Lockrop!

Jonna erbjuder nu även Reikibehandlingar. Varmt välkommen att boka in er på en behandling.

Om mig.

Jag har arbetat som frisör i 21 år och jag älskar mitt kreativa yrke. Jag har alltid varit intresserad av människor även mer på djupet vilket gör att mitt yrke som frisör är så intressant där samtalen med kunden i fokus att få lyssna på deras behov ligger mig så varmt om hjärtat. Jag har arbetat med Reiki i 20 år i mitt privatliv, med min familj och mina närmaste.

På senare år har jag känt ett kall att ta detta till en djupare nivå där jag har en önskan att få vara till hjälp med Reiki, som kan erbjuda djup avslappning och inre ro och harmoni att hjälpa att återfå balans och återhämtning. Jag brinner för att få hjälpa hela människan med hela sitt spektra för att må bra både på det inre och yttre planet och vill erbjuda dig mina tjänster för att nå ditt bästa, sannaste jag.

Vad är Reiki?

Reiki löser blockeringar och spänningar i kroppen. Behandlingen påverkar kroppen på cellnivå, som forskning bevisat. Tillsammans hittar vi de bakomliggande problemen. Man arbetar på 4 nivåer: fysiskt, känslomässigt, själsligt och andligt i Reiki. Healingen är en energibehandlingsform där man jobbar med energikroppens anatomi för att frigöra blockeringar och reducera tunga energier som kan blockera flödet för livskraft (prana) och cirkulation, öka energiflöde och skapa välbefinnande. Healingen och dess energi helar och läker orsaken till problemen, för att på sikt kunna bli symptomfri. 85-90% av alla våra sjukdomar grundar sig i obearbetade känslomässiga och själsliga sår. Om de inte blir sedda och hörsammade leder de till fysiska besvär. Vid en healingbehandling börjar en balansering av de energier som stoppar upp flödet och hindrar läkning och de öppnas upp. Smärta, värk och oro släpper och healingens energibalansering skapar läkning och leder till ett helande. Reikihealing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. En japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreducerande, lindring och självläkning på alla nivåer; psykiskt, fysiskt emotionellt och andligt. Man stimulerar Ki-energi (livsenergi) och ökar självläkningsprocessen. 

Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen (som t ex Oxytocin som minskar stress och ångest, ger snabbare återhämtning, sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret). När man får en Reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande kraften inifrån. Reiki är den mest använda healingtraditionen i Sverige och den som det också går att  visa vetenskapligt mätbara effekter från, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta och aktiverar ett välbefinnande hormon, Oxytocin.


Hur går det till?

Vid en Reikibehandling är du fullt påklädd och ligger bekvämt under en filt på en behandlingsbänk. Behandlingen tar ca 45 min. Jag håller mina händer stilla direkt på eller en bit ovanför din kropp och förmedlar då värme och energi som får dig att känna dig lugn och avslappnad. Under en behandling kan spänningar, känslor och minnen (medvetna och omedvetna) lösas upp och komma till ytan. Detta kan hjälpa till att öka din medvetenhet om den egna kroppen och  vad den behöver för att läka. Behandlingen avslutas alltid med ett samtal där vi delar tankar och upplevelser och hur vi går vidare.

Pris
Reikibehandling 45 min. 645 kr